Хаах  |   Татах  |   Хэвлэх  |   Тооцоолол хийх |  

Ангилал (1)

Хугацаа (Жил)

Харагдах төрөл


Мета мэдээлэл
1 Тодорхойлолт
Өөрийн үйлдвэрлэсэн бүтээгдэхүүн ба гаднаас худалдаж авсан барааг хэрэглэгчдэд шууд борлуулж байгаа гүйлгээг нийтийн хоолны бараа гүйлгээ гэнэ.
2 Аргачлал, арга зүйн нэр
3 Тооцох аргачлал
Нийтийн хоолны бүтээгдэхүүнийг “таваг хоол” гэсэн биет нэгжийг хэрэглэн биет байдлаар нь тооцно.
4 Үзүүлэлтийг тооцох давтамж
Жил
5 Хэмжих нэгж
сая төг
6 Мэдээлэл шинэчилсэн хугацаа
7 Эх сурвалж
“Эдийн засгийн статистик”, Улаанбаатар, 1977 он, хуудас 191 Өгөгдлийн эх үүсвэр: БНМАУ-ын Дотоод худалдаа 1921-1972 онд (статистикийн эмхтгэл), хуудас 31, 32 БНМАУ-ын Улс ардын аж ахуй 60 жилд (1921-1981 он) статистикийн эмхтгэл, хуудас 202 Народное хозяйство МНР за 60 лет (1924-1984) юбилейный статистический сборник, хуудас 213
Тайлбар
Тайлбар: Нийтийн хоол нь жижиглэнгийн худалдааны нэг төрөл бөгөөд тодорхой нэр төрлийн хоол бэлтгэж материалын үйлдвэрлэл явуулснаар нэг талаас үйлдвэрлэлийн үүргийг гүйцэтгэж, мөн бэлтгэсэн хоолоо худалдаж борлуулснаар худалдааны үүргийг гүйцэтгэдэг онцлогтой улс ардын аж ахуйн нэг салбар юм.
Ашиглах нөхцөл: CC BY 4.0