3 |
Тооцох аргачлал |
Нийтийн хоолны өөрийн бүтэгдэхүүн нь 1967 оноос эхэлж биет хэмжигдэхүүнээр (тавгаар) илэрхийлэгдэж байсан бөгөөд тавганы тоо нь хүн амд худалдсан халуун хоол, зуушны хэмжээг (порц) харуулна. Жишээ нь: хагас порц хоолыг 1 таваг хоол гэж үзэж байв.Нийтийн хоолны газрын статистикийн газрын мэдээлэл нь төвлөрсөн төлөвлөгөөт эдийн засгийн үед дотоод худалдааны салбарын статистикт хамрагддаг байсан. Зах зээлийн эдийн засагт шилжсэн үеэс бие даасан салбар болж маягт, заавар, аргачлалыг шинэчлэн боловсруулж, сар, улирлын мэдээ, тайланг аж ахуй нэгж байгууллагаас авч, нэгтгэн, нийтэд тархаах болсон байна. |
7 |
Эх сурвалж |
БНМАУ-ын Улс ардын аж ахуй 70жилд /1921-1991//хуудас 179/, БНМАУ-ын Улс ардын аж ахуй 1972 онд статистикийн эмхэтгэл /хуудас 156/, БНМАУ-ын Улс ардын аж ахуй 1981 /хуудас 327/, БНМАУ-ын Улс ардын аж ахуй 1987, Монголын эдийн засаг, нийгэм 1991 Монгол улсын статистикийн газар./хуудас 102/ |