Жижиглэн худалдсан хүнсний барааны нэр төрөл Биет хэмжээгээр

 Хаах  |   Татах  |   Хэвлэх  |   Тооцоолол хийх |  

Ангилал (1)

Хугацаа (Жил)

Харагдах төрөл


Мета мэдээлэл
1 Тодорхойлолт
Биет хэмжээгээр мах, хиам, махны консеров, загасны консеров, гурил, талх, нарийн боов, гоймон, цагаан будаа, шар будаа, ногоон цай, сахар, чихэр, жимс, жимсний консеров, цөцгийн тос, сүү, хуурай сүү, өтгөрүүлсэн сүү, ургамлыг тос, хүнсний ногоо, ногооны консеров, өөх тос, жимсний ба рашаан ус, архи дарсны зүйл, өндөг, давс зэрэг нэр төрлийн бүтээгдэхүүнүүд орж байсан байна.
2 Аргачлал, арга зүйн нэр
Бусад
3 Тооцох аргачлал
Жижиглэн худалдаалах бараа гүйлгээг 1950 оноос эхлэн жижиглэн худалдаалах бараа гүйлгээг барааны бүлэг, бараа үйлдвэрлэлтийн гарлаар нь ангилан мэдээлж байв. аудалдааны салбарын бүртгэл мэдээг хөдөө аж ахуйн нэгдлийн худалдаанд 1960 оноос эхлэн хамааруулж хүрээг нь өргөжүүлсэн аж. Жижиглэн худалдсан бараа гүйлгээний бүтэц нь хүнсний ба хүнсний биш бараа бүтээгдэхүүн гэж тодорхойлогддог байсан. Монгол-Зөвлөлтийн Засгийн газрын хооронд худалдааны хэлэлцээрийг 1923 онд байгуулсан. Энэ үеэс эхлэн монголын худалдаанд бүртгэл данс хөтлөгдөж, мэдээ тайлан гаргах болсон байна. Худалдааны бүртгэлийн үндсэн үзүүлэлтүүд нь 1930-аад он хүртэл хүн амд худалдсан бараа, хоршооны гишүүдийн тоо, хувь нийлүүлсэн хөрөнгийн хэмжээ, цэг, салбарын тоо, бэлтгэлийн зүйлийн тоо хэмжээ, хувийн худалдаачдын тоо, тэднээс улсад төлсөн албан татвар, экспорт, импортын нийт хэмжээ зэрэг цөөн тооны үзүүлэлтийг нягтлан бодох бүртгэлийн тайлан балансад тусган нэгтгэдэг байжээ.
4 Үзүүлэлтийг тооцох давтамж
Жил
5 Хэмжих нэгж
Бусад (бичих)
6 Мэдээлэл шинэчилсэн хугацаа
7 Эх сурвалж
БНМАУ-ын Дотоод худалдаа 1921-1972 онд статистикийн эмхэтгэл /хуудас 91-101/
Тайлбар
Ашиглах нөхцөл: CC BY 4.0