Нэг хүнд ногдох хүнсний зарим бүтээгдэхүүний хэрэглээ /кг/

 Хаах  |   Татах  |   Хэвлэх  |   Тооцоолол хийх |  

Ангилал (1)

Хугацаа (Жил)

Харагдах төрөл


Мета мэдээлэл
1 Тодорхойлолт
Нэг хүнд ногдох хүнсний зарим бүтээгдэхүүний төрөлд мах, махан бүтээгдэхүүн, сүү, сүүн бүтээгдэхүүн, цөцгийн тос, өндөг, загас загасан бүтээгдэхүүн, чихэр, сахарын зүйл, гурил гурилан бүтээгдэхүүн, төмс, хүнсний ногоо, жимс, жимсгэнэ, ургамлын тос зэрэг нэр төлийн бүтээгдэхүүнүүд орж байсан байна.
2 Аргачлал, арга зүйн нэр
Бусад
3 Тооцох аргачлал
Жижиглэн худалдаалах бараа гүйлгээг 1950 оноос эхлэн жижиглэн худалдаалах бараа гүйлгээг барааны бүлэг, бараа үйлдвэрлэлтийн гарлаар нь ангилан мэдээлж байв. аудалдааны салбарын бүртгэл мэдээг хөдөө аж ахуйн нэгдлийн худалдаанд 1960 оноос эхлэн хамааруулж хүрээг нь өргөжүүлсэн аж. Жижиглэн худалдсан бараа гүйлгээний бүтэц нь хүнсний ба хүнсний биш бараа бүтээгдэхүүн гэж тодорхойлогддог байсан. Монгол-Зөвлөлтийн Засгийн газрын хооронд худалдааны хэлэлцээрийг 1923 онд байгуулсан. Энэ үеэс эхлэн монголын худалдаанд бүртгэл данс хөтлөгдөж, мэдээ тайлан гаргах болсон байна. Худалдааны бүртгэлийн үндсэн үзүүлэлтүүд нь 1930-аад он хүртэл хүн амд худалдсан бараа, хоршооны гишүүдийн тоо, хувь нийлүүлсэн хөрөнгийн хэмжээ, цэг, салбарын тоо, бэлтгэлийн зүйлийн тоо хэмжээ, хувийн худалдаачдын тоо, тэднээс улсад төлсөн албан татвар, экспорт, импортын нийт хэмжээ зэрэг цөөн тооны үзүүлэлтийг нягтлан бодох бүртгэлийн тайлан балансад тусган нэгтгэдэг байжээ.
4 Үзүүлэлтийг тооцох давтамж
Жил
5 Хэмжих нэгж
кг
6 Мэдээлэл шинэчилсэн хугацаа
7 Эх сурвалж
БНМАУ-ын Дотоод худалдаа 1921-1972 онд статистикийн эмхэтгэл /хуудас 119-122/
Тайлбар
Ашиглах нөхцөл: CC BY 4.0