Нэвтрэх
|
Мэдлэгээ шалгая
|
Ашиглах нөхцөл
|
Холбоо барих
|
DATAVIZ
|
EN
СТАТИСТИКИЙН МЭДЭЭЛЛИЙН НЭГДСЭН САН
ЦЭС
Статистик /
Файлын сан /
Сургалт
Ном, сэтгүүл
Тооллого
Судалгаа
Инфографик
7 хоногийн үнийн мэдээ
15 хоногийн гадаад худалдааны мэдээ
Сарын мэдээний презентаци
Сарын танилцуулга
Жилийн эмхэтгэл
Амьжиргааны доод түвшин
газарзүйн мэдээллийн сан /
Онцлог газарзүйн мэдээллийн сан
Дэд мэдээллийн сан /
Мета мэдээллийн сан
Тооллого судалгааны каталоги
Нээлттэй мэдээлэл
Мянганы хөгжлийн зорилтууд болон ядуурлын зураглал 2011
Хүн ам зүйн үндэсний атлас
Тооллогын мэдээллийн сан
Тогтвортой хөгжлийн зорилго /
Судалгаа /
Сонирхолтой Статистик
ХҮНСНИЙ ХАНГАМЖИЙН ХУВЬ, эх үүсвэрээр, жилээр
Нүүр хуудас
ХҮНСНИЙ АЮУЛГҮЙ БАЙДАЛ
ХҮНСНИЙ ХАНГАМЖИЙН ХУВЬ, эх үүсвэрээр, жилээр
Хаах
|
Татах
Excel (.xlsx)
CSV (.csv)
Text (.txt)
Json (.json)
|
Хэвлэх
|
Тооцоолол хийх
|
Хүнсний бүтээгдэхүүний нэр төрөл (
3
)
Дотоодын үйлдвэрлэл
Мах, махан бүтээгдэхүүн
Малын мах
Загас
Шувууны мах
Сүү
Сүүн бүтээгдэхүүн
Гурил, гурилан бүтээгдэхүүн
Гурил
Гурилан бүтээгдэхүүн
Төрөл бүрийн будаа
Төмс
Хүнсний ногоо
Буурцагт ургамал
Жимс, жимсгэнэ
Өндөг
Ургамлын тос
Цөцгийн тос, 72% тослогтой
Сахар, чихрийн зүйл
Импорт
Мах, махан бүтээгдэхүүн
Малын мах
Загас
Шувууны мах
Сүү
Сүүн бүтээгдэхүүн
Гурил, гурилан бүтээгдэхүүн
Гурил
Гурилан бүтээгдэхүүн
Төрөл бүрийн будаа
Төмс
Хүнсний ногоо
Буурцагт ургамал
Жимс, жимсгэнэ
Өндөг
Ургамлын тос
Цөцгийн тос, 72% тослогтой
Сахар, чихрийн зүйл
Хугацаа (Жил)
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
Харагдах төрөл
Хүснэгт
Шугаман график
Баганан график
Талбайн график
Туузан график
Дугуй график
Тооцоолол хийх
×
Тооцоолол
Харьцуулсан суурь
Өсөлт/Бууралт
Өсөлтийн хувь
Өмнөх Жил
Суурь Жил
Эх мэдээлэл агуулсан
Мета мэдээлэл
1
Тодорхойлолт
Хүнсний хангамжийн хувь гэж улсын хэмжээний тухайн хүнсний бүтээгдэхүүний жилийн нийт нөөцийг жишсэн хүн амын хүнсний жилийн хэрэгцээнд харьцуулж тодорхойлсныг хэлнэ. Хангамжийн хувийг эх үүсвэрээр дотоодын үйлдвэрлэлээс болон импортоос гэж ангилна.
2
Аргачлал, арга зүйн нэр
Хүнсний аюулгүй байдлын статистик үзүүлэлтийг тооцох аргачлал (ҮСХ-ны даргын 2023 оны 12 сарын 19-ний өдрийн А/165 дугаар тушаал)
3
Тооцох аргачлал
Хүнсний хангамжийг тооцохдоо нөөцийг жишсэн хүн амын жилийн хүнсний хэрэгцээнд харьцуулж, 100-аар үржүүлэн хүнсний бүтээгдэхүүний нэр төрлийн дагуу гаргана. Үүнийг томьёогоор харуулбал: ХХхувь = Нө *100 ЖХжиш ЖХжиш - Жишсэн хүн амын жилийн хүнсний хэрэгцээ Нө - Нөөц ХХхувь - Хүнсний хангамжийн хувь
4
Үзүүлэлтийг тооцох давтамж
Жил
5
Хэмжих нэгж
%
6
Мэдээлэл шинэчилсэн хугацаа
2024-09-13
7
Эх сурвалж
Тайлбар
Мета мэдээллийн дэлгэрэнгүйг энд дарж үзнэ үү
Ашиглах нөхцөл:
CC BY 4.0